Om oss

Din arabisktalande jurist, familjejurist, familje juridik

Jur. kand / LL.M. & Grundare

Athar Ada Alak

Hon har mer än ett decenniums erfarenhet från familjerättsliga ärenden och har framgångsrikt processat i flertalet av Sveriges domstolar. Hennes stora intresse i livet är konsten att bemästra retoriken. Hon har därmed en bred kompetens inom våra rättsområden. Athar Ada Alak blir frekvent förordnad av tingsrätten, migrationsverket samt förvaltningsrätten och erbjuder förstklassigt juridiskt biträde för sina klienter då hon eftersträvar långsiktiga relationer med dem.

Hennes juristexamen tog hon från prestigefyllda Lunds universitet 2005. Samma år började hon sin karriär som jurist på Försäkringskassan. Tre år senare tog hon sig därifrån vidare till en av Sveriges största familjerättsliga juridiska byråer där hon arbetade i mer än tio år.  Athar Ada Alak startade 2018 Alak & Co.

Athar Ada Alak har sina rötter i Irak och talar flytande arabiska förutom svenska och engelska. Hon har engagerat sig i hedersrelaterade frågor sedan sin studietid. Hon blir ofta anlitad som föreläsare och driver flertalet samarbeten med bland annat Rädda barnen och Röda Korset där hon erbjuder gratis juridisk rådgivning.

För att ytterligare säkerställa din trygghet är Athar Ada Alak medlem av Svenska juridiska byråer och är auktoriserad jurist genom Svenska juridiska byråer med den kvalitetssäkerhet det innebär.

Juristexamen/ LL. M.

Isabelle Gunnarsson

Isabelle Gunnarsson började arbeta på byrån under hösten 2021. Hon har en juristexamen från Lunds universitet och har studerat retorik.

Isabelle har tidigare arbetat som samtalsmottagare på Polisens regionledningscentral och har därför erfarenhet av att vara i kontakt med människor som befinner sig i svåra situationer.

Isabelle har ett stort intresse för humanjuridik och brinner för att stå upp för människor i utsatta situationer. För Isabelle är det viktigt att klienter känner ett stort stöd från hennes sida, att de känner förtroende i hennes arbete och att de är medvetna om att hon kommer göra sitt yttersta för att tillgodose deras juridiska intressen. Isabelle vet att hårt arbete lönar sig; ju mer tid man lägger ner och ju mer man läser in sig på ett mål eller ett ärende, desto bättre kan hon och klienten prestera i domstolen.

Isabelle behärskar förutom svenska, engelska och tyska.

Kontorsansvarig

Samar Alak

Samar Alak har en statsvetenskaplig examen från Växjö universitet.

Samar, kontorsansvarig på Alak & Co, är även med i det dagliga arbetet och sköter administration, löpande redovisning och bokföring samt fakturering.

Samar brinner för att säkerställa att varje klient som kommer i kontakt med Alak & Co får den bästa servicen och känna sig trygg i företagets tjänster. Med en genuin vilja att skapa hög kundnöjdhet, strävar Samar efter att forma meningsfulla och långsiktiga samarbeten.

Med en betydande erfarenhet såsom handläggare och samordnare från Försäkringskassan, Migrationsverket och Skatteverket bidrar Samar med en mångsidig kunskap till Alak & Co. Samar har en spetskompetens och en gedigen erfarenhet inom skyddade personuppgifter.

Samar Alak behärskar svenska, engelska och arabiska.